Način pripreme
U posudi umešajte mleveno meso sa prezlama, mleko, na sitno naseckani luk, narendani krompir i začine. Dobro umesite i ostavite mleveno meso na 30 minuta u frižider. Nakon toga napravite lopte i u njima udubljenja.
Poređajte ih u nauljeni pleh, pospite sa malo ulja i stavite u renu na 200-200 stepeni dok se ne zarumene. Na male kockice naseckajte namirnice za nadev, osim kaškavalja.
Izvadite gnezda iz rerne i napunite ih nadevom. Preko svakog stavite i jedno parče kačkavalja. Rastvorite brašno u vodi, dodajte vino, pečurke i začine. Smesu sipajte u pleh. Vratite pleh u rernu na 15 minuta. Oljuštite i ispasirajte skuvani topli krompir.
Dodajte maslac i mleko. Mešajte energično dok ne dobijete homogenu smesu. Dodajte so i biber po ukusu. Servirajte gnezda sa sosom i krompir pireom. Pospite naseckanim peršunom.