Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Šnicle»Teleće šnicle na gril tiganju sa sotiranim krompirom

Teleće šnicle na gril tiganju sa sotiranim krompirom

ZoriZori
Guru
8932865k
Teleće šnicle na gril tiganju sa sotiranim krompirom
Fotografije: Zori
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
2
"Jedinstveno krhke šnicle, savršeno dopunjene ukusnim sotiranim krompirom"

Potrebni sastojci

  • teleći ribić - 400 g
  • sok od limuna - 2 supene kašike
  • biber
  • soja sos - 1 supena kašika
  • maslac - 2 supene kašike
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
  • ruzmarin - struk
  • za sotirani krompir
  • krompir - 300 g
  • maslac - 2 supene kašike
  • ruzmarin - 1 struk
  • beli luk - 1 čen
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Meso isečemo na dve šnicle debljine oko 1.5 cm, posipamo sokom od limuna, soja sosom i biberom, ostavljamo da odstoji tako bar 30 minuta.

Za to vreme skuvamo krompir, opran i isečen na pola, ne treba da bude skroz kuvan. Ocedimo od vode, ostavimo da se lepo ohladi i oljuštimo.

Maslac i maslinovo ulje ugrevamo u gril tiganju, dodajemo ruzmarin i šnicle.

Pečemo sa jedne strane oko 4 minuta i okrećemo. Ako volite dobro prženo meso, pecite oko 6 minuta sa svih strana na umerenoj vatri. Meso izvadite, posolite i ostavite da odstoji 5 minuta u prethodno ugrejanom tanjiru.

U isti tiganj dodajte još maslaca i stavite krompir, osušen i isečen na kockice. Pržite ravnomerno. Na kraju dodajte sitno iseckan čen belog luka, sitno iseckane listiće ruzmarina i posolite po ukusu.

Šnicle servirajte sa toplim prilogom od sotiranog krompira i strukom ruzmarina za raskoš.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: