Način pripreme
Meso isečemo na dve šnicle debljine oko 1.5 cm, posipamo sokom od limuna, soja sosom i biberom, ostavljamo da odstoji tako bar 30 minuta.
Za to vreme skuvamo krompir, opran i isečen na pola, ne treba da bude skroz kuvan. Ocedimo od vode, ostavimo da se lepo ohladi i oljuštimo.
Maslac i maslinovo ulje ugrevamo u gril tiganju, dodajemo ruzmarin i šnicle.
Pečemo sa jedne strane oko 4 minuta i okrećemo. Ako volite dobro prženo meso, pecite oko 6 minuta sa svih strana na umerenoj vatri. Meso izvadite, posolite i ostavite da odstoji 5 minuta u prethodno ugrejanom tanjiru.
U isti tiganj dodajte još maslaca i stavite krompir, osušen i isečen na kockice. Pržite ravnomerno. Na kraju dodajte sitno iseckan čen belog luka, sitno iseckane listiće ruzmarina i posolite po ukusu.
Šnicle servirajte sa toplim prilogom od sotiranog krompira i strukom ruzmarina za raskoš.