Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Svinsko meso na gril tiganju sa neodoljivim prilogom

Svinsko meso na gril tiganju sa neodoljivim prilogom

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k5449k528
Svinsko meso na gril tiganju sa neodoljivim prilogom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 2
15/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
2
"Morali smo da uključimo i krišku prepečenog hleba u celu ovu kombinaciju"

Potrebni sastojci

  • plavi patlidžan - 1 komad
  • paprike - 2 - 3 komada, zelene
  • beli luk - 1 čen
  • ulje - 1 kašika
  • himalajska so - po ukusu
  • sirće balzamiko - 1 kašika
  • peršun
  • ljuta paprika - 1 komad, crvena
  • svinjetina - 500 g
  • so
  • biber
  • kari
  • origano
* merne jedinice

Način pripreme

Na roštilju ispecite paprike i plavi patlidžan, oljuštite ih i naseckajte ih sitno.

Čen belog luka narendajte u paprike, posolite, dodajte sirće balzamiko i ulje. Promešajte dobro i sipajte sve u tanjir.

Poslužite sa naseckanom ljutom crvenom paprikom.

Svinsko meso naseckajte na komade, posolite ga, dodajte biber, kari i origano. Ispržite meso na gril tiganju sa svih strana i poslužite ga uz ukusni prilog.

Fantastična kombinacija uz čašu vina. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: