Salsa verde (Zelena salsa)

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
2k
40
246
27/02/2019
"Crveni paradajz je za salatu, a zeleni za salsu Verde!"
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano243
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • zeleni paradajz - 5 - 6 komada, srednje veličine
  • crni luk - 1 glavica, srednje veličine
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • ljuta paprika - 1 komad
  • paprika - 2 komada, velike zelene
  • korijander - 1/2 veze, svež (ili peršun)
  • kumin - 1 kašičica, mleven
  • šećer - 1 prstohvat
  • so
  • limun - sok od polovine limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Sve namirnice, osim začina i korijandera operite. Luk očistite i podelite, a beli luk nemojte ljuštiti. Poređajte povrće u pleh pokriven folijom i pecite u rerni dok ne potamni.

Kada se povrće ohladi, skinite ljusku sa paradajza, a paprike, ljute paprike i beli luk oljuštite. Paprike očistite od semenki.

Sve namirnice stavite u blender, dodajte začine i limunov sok, kao i korijander, koji ste naseckali. Sve zajedno blendujte dok ne dobijete pire.

Ako nemate blender, možete koristiti i pasator.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar