Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Ćufte»Ćuftice u paradajz sosu i sa kačkavaljem u rerni

Ćuftice u paradajz sosu i sa kačkavaljem u rerni

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k4915k410
Ćuftice u paradajz sosu i sa kačkavaljem u rerni
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
19/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
5
"Ćuftice, paradajz sos i istopljeni kačkavalj - jelo koje će uvek naći mesto na svakoj trpezi"

Potrebni sastojci

  • ćuftice - 10 komada, gotove
  • luk - 2 glavice
  • praziluk - 1 struk
  • paradajz koncentrat - 2 kašike
  • ulje - 2 kašike
  • so
  • aleva paprika
  • čubar
  • univerzalni začin
  • peršun - svež
  • brašno - 1 kašika
  • kačkavalj - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite luk i praziluk (samo beli deo) i isecite ih na sitno. Stavite u posudu za pečenje povrće, dodajte ulje i poređajte ćuftice.

Stavite posudu u zagrejanu rernu i kuvajte dok luk ne omekša. Nakon što luk omekša izvadite posudu, okrenite ćuftice i dodajte alevu papriku.

Umutite koncentrat paradajza sa posudicom vode. Sipajte smesu preko ćuftica, dodajte so i univerzalni zalin, pospite čubrom.

Stavite posudu ponovo u rernu. Kuvajte do 200 stepeni dok tečnost ne uvri.

Razmutite brašno u kašicu i zgusnite sos.

Pre nego što je gotovo pospite obilno narendanim kačkavaljem i dopecite dok se ne istopi.

Pre serviranja pospite svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: