Način pripreme
Isečemo jednu veliku glavicu luka na sitno. Polovinu ćemo staviti u mleveno meso, a drugu polovinu ćemo da dinstamo. Očistimo papriku i šargarepu i sečemo na kockice. Mleveno meso stavljamo u posudu. Moje mleveno meso je kupovno mešano teleće i svinjsko i posoljeno je.
Unutra stavljamo jaje, kašičicu čubra, so po ukusu, ako je mleveno meso neslano, biber, prstohvat ili po ukusu. Krišku hleba stavljamo u posudu i nakvasimo je vodom, kad se natopi izgnječimo je i ocedimo. Namrvimo krišku i stavljamo je izgnječenu u mleveno meso.
Zamesimo mleveno meso kao za ćuftice. Oblikujemo od njega male ćuftice - oko 14-15 komada. U tanjir stavljamo 4 kašike brašna i uvaljamo ih. Zagrevamo ulje u šerpi na ringli i pržimo dobro sve ćuftice.
U istom ulju dinstamo luk, papriku i šargarepu dok ne bude gotovo. Dodajemo kašiku brašna i promešamo. Začinjavamo solju po ukusu, čubrom takođe po ukusu. Promešamo. Stavljamo krompir unutra i promešamo.
Paradajz narendamo, dodajemo ga u šerpu i promešamo. Stavljamo i krmpir i ponovo promešamo.
Kuvamo kratko. U malu posudu za pečenje spamo sve i poređamo male ćuftice. Pečemo u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne bude gotovo.
Treba da se sve dobro zapeče. Ćuftice omekšaju i odozgo uhvate koricu, povrće takođe. Viljuškom proveravamo da li se krompir dobro ispekao.
Već gotovo jelo sipamo u tanjir i posipamo peršunom isečenim na sitno i serviramo. Nek vam je slatko!