Empanade sa lisnatim testom

03/03/2019
"Obratite posebnu pažnju na ukusni nadev, za ostalo smo osigurali lisnato testo "
Priprema30 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno55 min.
Porcije16
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano175
  • Pregledi tokom meseca17
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 300 g, teleće
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
  • zelene paprike - 1 komad
  • jaja - 2 komada, tvrdo kuvana
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • cimet - 1 kašičica
  • kajenski biber - 1/2 kašičice
  • kumin - 1 kašičica
  • so - 1/2 kašičice, ljuspasta
  • biber - 1/2 kašičice
  • teleći bujon - 200 g
  • masline - 1/2 šolje zelene, sitno isečene
  • suvo grožđe - 1 supena kašika
  • maslac - 50 g, rastopljen
  • lisnato testo - oko 2 do 3 paketa
  • jaja - 1 komad, za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 180 stepeni;

Dva ravna pleha, obložena papirom za pečenje.

1. Jaja kuvajte 10-12 minuta. Oljuštite i ostavite da se ohlade na sobnoj temperaturi.

2. U dubokom tiganju ugrejte maslinovo ulje, dodajte iseckan luk, dinstajte 1-2 minuta dok ne omekša i dodajte zelenu papriku, sitno iseckanu, dodajte i mleveno meso, mešajte dok ne dobijete mrvice. Nakon toga dodajte sve začine i kuvajte još 1-2 minuta.

Prelijte bujonom /oko 200 ml/ i ostavite na umerenoj-slaboj vatri, dok se tečnost potpuno ne apsorbuje. Skinite sa vatre i dodajte suvo gržđe, masline i jaja isečna na kockice. Posolite i pospite sveže mlevenim biberom. Ostavite da se potpuno ohladi.

3. Lisnato testo otvorite, razvucite oklagijom i velikim kalupom oko 12 cm i isecite krugove, ukupno 16-18 komada. U svaki krug stavite po jednu supenu kašiku hladnog nadeva, ivice testa namažite sa malo vode, prebacite testo i učvrstite prstima ili koristite viljušku.

Empanade namažite rastopljenim maslacem, ostavite na hladnom dok se ugreje rerna.

Pecite na 180 stepeni oko 20-25 minuta.

Napomena: Količina u receptima je velika - za oko 18 empanjada. Možete podeliti na pola.

Uprkos pravilima za korišćenje lisnatog testa, ponovo sam sakupila isečke, ohladila i razvukla da bih iskoristila nadev do kraja. Ne narasta baš dobro, ali lepo izgledaju.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar