Način pripreme
Od lisnatog testa isecite 3 pravougaone kore jednake veličine.
Svaku koru izbockajte viljuškom na više mesta i stavite na list papira za pečenje.
Pecite jednu po jednu u prethodno zagrejanoj rerni na 220 °C otprilike 10-15 minuta dok se ne dobije zlatkasto smeđa boja.
Gotove ispečene kore ostavite sa strane da se ohlade.
Za krem Napoleon u posudi umutite jaja sa šećerom i esencijom vanile. Dodajte prosejano brašno i izmešajte. U tankom mlazu u njih dodajte deo svežeg mleka i mešajte dok se ne dobije homogena smesa.
U šerpi zagrejte ostalo sveže mleko i u njega uz neprestano mešanje u tankom mlazu dodajte smesu od jaja. Kuvajte dok se ne zgusne krem.
Na kraju dodajte iseckanu kockicu maslaca i mešajte dok se u potpunosti ne rastvori i i dok je u potpunosti krem ne upije. Ostavite krem na otprilike 15 minuta da se malo ohladi i počnite da sastavljate tortu Napoleon tako što naizmenično ređate koru i krem i završavate kremom.
Stavite klasičnu tortu u frižider na 3 sata, nakon čega izvadite i oblikujte ružice špricem od krema, dekorišite malinama.
Tako oblikovanu tortu Napoleon stavite u frižider na najmanje 24 sata pre serviranja.
Prilikom serviranja tortu Napoleon sa lisnatim testom i malinama pospite s malo šećera u prahu.