Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od Povrća»Čorbica od povrća sa ćufticama

Čorbica od povrća sa ćufticama

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5211363k121
Čorbica od povrća sa ćufticama
Fotografije: Sevdalina Irikova
2 / 6
04/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"U principu se hranimo zdravo, ali sa ćufticama je ukusno, zar ne"

Potrebni sastojci

  • za ćuftice
  • teleće mleveno meso - 500 g
  • jaja - 1 komad
  • crveni luk - 1 glavica
  • senf - 1 kašičica
  • hleb - 1 kriška, star
  • so - po ukusu
  • biber - mleven
  • čubar - 1 supena kašika
  • ulje - 2 supene kašike
  • za čorbu
  • krompir - 400 g
  • šargarepa - 250 g
  • boranija - 100 g, iz konzerve
  • crveni pasulj - 60 g, iz konzerve
  • praziluk - 1 struk
  • bujon od povrća - 1 litar
  • biljna mast - 3 supene kašike
  • peršun - svež, za posipanje
  • biber - u zrnu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Praziluk operemo dobro i sameljemo sitno. Oljuštenu šargarepu isečemo na krugove, a krompir na krupnije kocke.

U šerpi ugrevamo mast i u njoj sotiramo praziluk. Dodajemo rednom i ostalo povrće - šargarepu, krompir, boraniju i crveni pasulj. Sipamo bujon od povrća i poklopimo posudu. Ostavljamo da se krčka 25-30 minuta na tihoj vatri.

Vreme je da pripremimo teleće ćuftice. U posudi pomešamo sastojke - potopljen i oceđen hleb, mleveno meso, jaje i mleveni luk. Začinimo solju, biberom i čubrom.

Oblikujemo ćuftice da budu veličine oraha. Stavljamo ih na tanjir i ostavljamo da se ohlade 10 minuta.

Ugrevamo u tiganju biljnu mast i u njoj kratko propržimo ćuftice sa obe strane. Vadimo na ubrus da se ocedi višak masti. U kuvano povrće dodajemo sitno iseckan peršun.

Vraćamo ćuftice u čorbu i ostavljamo da se krčka u njoj 5-7 minuta. Serviramo toplu, sa sveže samlevenim biberom.

Savet:Možete skinuti čorbu sa vatre, da odvojite i pasirate 1/3 od nje. Vratite i pomešajte u šerpi pasiranu smesu i ćuftice.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: