Način pripreme
Praziluk operemo dobro i sameljemo sitno. Oljuštenu šargarepu isečemo na krugove, a krompir na krupnije kocke.
U šerpi ugrevamo mast i u njoj sotiramo praziluk. Dodajemo rednom i ostalo povrće - šargarepu, krompir, boraniju i crveni pasulj. Sipamo bujon od povrća i poklopimo posudu. Ostavljamo da se krčka 25-30 minuta na tihoj vatri.
Vreme je da pripremimo teleće ćuftice. U posudi pomešamo sastojke - potopljen i oceđen hleb, mleveno meso, jaje i mleveni luk. Začinimo solju, biberom i čubrom.
Oblikujemo ćuftice da budu veličine oraha. Stavljamo ih na tanjir i ostavljamo da se ohlade 10 minuta.
Ugrevamo u tiganju biljnu mast i u njoj kratko propržimo ćuftice sa obe strane. Vadimo na ubrus da se ocedi višak masti. U kuvano povrće dodajemo sitno iseckan peršun.
Vraćamo ćuftice u čorbu i ostavljamo da se krčka u njoj 5-7 minuta. Serviramo toplu, sa sveže samlevenim biberom.
Savet:Možete skinuti čorbu sa vatre, da odvojite i pasirate 1/3 od nje. Vratite i pomešajte u šerpi pasiranu smesu i ćuftice.