Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Medena torta»Medena torta sa ceđenim kiselim mlekom

Medena torta sa ceđenim kiselim mlekom

Nina IvanovaNina Ivanova
Šef kuhinje
4617444
Medena torta sa ceđenim kiselim mlekom
Fotografije: Nina Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
10
"Odaberite voće u zavisnosti od sezone i pripremite jednostavno ovu ukusnu medenu tortu sa ceđenim kiselim mlekom"

Potrebni sastojci

  • brašno - 600 g
  • šećer - 300 g
  • med - 3 supene kašike
  • jaja - 3 komada
  • soda - 2 kašičice
  • ceđeno kiselo mleko - 500 g
  • limun - 1 komad
  • med - sirup od slatkog ili šećerni sirup za preliv
  • voće - za ukras torte po želji
* merne jedinice

Način pripreme

U dubokoj posudi umutimo jaja mikserom. Dodajemo polovinu šećera (150 g) u umućena jaja i ponovo mutimo mikserom dok ne dobijemo penu. Nakon toga polako sipamo brašno i neprestano mešamo.

U šerpu na vatru stavimo med i drugu polovinu šećera. Kad se rastopi dodajemo sodu i promešamo dobro.

Dobijenu smesu sipamo u duboku posudu u brašno i jaja i mutimo dok ne dobijemo homogenu smesu.

Zamesimo testo i podelimo ga na 3 jednaka dela. Svaki od njih razvučemo i pečemo na 220 stepeni.

Poređamo kore, po želji ih prvo možemo preliti. Namažemo tanak sloj ceđenog kiselog mleka između svake kore i odozgo pokrijemo tortu gustim slojem ceđenog kiselog mleka.

Po želji tortu ukrasimo sezonskim voćem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: