Domaća kiselica od dženarika

Domaća kiselica od dženarika

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
351
365
Domaća kiselica od dženarika
Fotografije: Vanya Stoicheva
06/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema5 min.
Skuvaj20 min.
Ukupno25 min.
Porcije4
"Iz prašnjavih notesa naših baka."

Potrebni sastojci

  • dženarike - 200 g, dobro sazrele
  • kukuruzni skrob - 2 kašike
  • limunska kiselina - 1 kašičica
  • želatin - 1 kašičica
  • voda - 500 ml, ili sveže mleko
  • šećer - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Dženarike očistite od koštica i ako je moguće, oljuštite ih.

Kukuruzni skrob, limunsku kiselinu i želatin promešajte i rastvorite ih u malo vode u posudi.

Ostatak vode stavite da proključa i u nju stavite šećer, a smesu sa skrobom dodajte u tankom mlazu uz neprestano mešanje i pre nego što isključite šporet, dodajte šljive da se i one prokuvaju 5 minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: