Domaća kiselica od dženarika

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18202
06/03/2019
"Iz prašnjavih notesa naših baka."
Priprema5 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno25 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano105
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • dženarike - 200 g, dobro sazrele
  • kukuruzni skrob - 2 kašike
  • limunska kiselina - 1 kašičica
  • želatin - 1 kašičica
  • voda - 500 ml, ili sveže mleko
  • šećer - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Dženarike očistite od koštica i ako je moguće, oljuštite ih.

Kukuruzni skrob, limunsku kiselinu i želatin promešajte i rastvorite ih u malo vode u posudi.

Ostatak vode stavite da proključa i u nju stavite šećer, a smesu sa skrobom dodajte u tankom mlazu uz neprestano mešanje i pre nego što isključite šporet, dodajte šljive da se i one prokuvaju 5 minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti