Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Kobasice»Gnezda»Korpice od teleće salame sa jajima

Korpice od teleće salame sa jajima

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
454145957
Korpice od teleće salame sa jajima
Fotografije: Monika Ivanova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
16
"Svi znaju kako se prave korpice od teleće salame sa jajima, mi samo podsećamo, ako se pitate šta da napravite na brzinu"

Potrebni sastojci

  • kobasice - 700 g, teleća salama
  • topljeni sir - 100 g
  • jaja - 8 komada
  • paradajz - 1 tegla
  • mladi luk - 3 struka
  • peršun - 2 kašike, isečen
  • biber
  • so
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Ne ljušteći salamu, sečemo je na jednake srednje debele krugove, koje pržimo u zagrejanom ulju samo s jedne strane tako da se uviju i oblikuju udubljenja (korpice). Nakon prženja sklanjamo omotač.

Oljuštimo i sečemo paradajz, posolimo.

Zapržimo sitno isečen luk u masnoći od salame, dodajemo paradajz, mešamo i stavljamo posudu za pečenje u umerenu rernu. Pečemo dok se paradajz ne zgusne. Posipamo peršunom i promešamo.

Poređamo korpice preko sosa i u neke od njih razbijamo po jedno jaje, a u druge stavljamo po parče topljenog sira. Posipamo biberom i dopečemo, dok se belanca ne stvrdnu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: