Način pripreme
1. Pripremamo korpice tako što prosejemo brašno u posudu i u njega isečemo tvdi maslac na komade. Gnječimo prstima dok ne dobijemo mrvice i onda sipamo vodu i stavljamo so. Oblikujemo glatku loptu od testa i stavljamo u frižider na 20-30 minuta.
2. Tvrdi testo razvučemo na tanku (oko 1.5-2 mm) koru, na brašnom posutoj radnoj površini.
3. Pripremamo kalupe za mafine ili 7 vatrostalnih čaša. Namažemo ih malo i kalupom većeg prečnika isečemo krugove. Svaki od njih stavljamo u kalup, pritiskamo da se zalepi po zidovima i da se po ivicama ukovrdža da bi korpice bile lepše.
4. Pečemo na 200 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni dok ne porumene, oko 10-12 minuta. Preporučemo da ih pazire, zato što je svaka rerna drugačija. Gotove korpice još ne odvajamo od kalupa.
5. Nadev pripremamo tako što očistimo špargle od tvrdih ivica u osnovi. Najbolje da to uradite rukama, a ne nožem - presavijte ih i tamo gde se slomi, počinje krti deo. Nožem ne možete tačno osetiti gde da isečete.
6. Špargle isečemo na komade, a vrh možete ostaviti duži da služi kao ukras. Pržimo/pečemo u maloj količini maslinovog ulja na jakoj vatri sa prstohvatom soli. Čim počne da dobija boju, smanjimo vatru i stavljamo beli luk, isečen na kriške. Kuvamo još minuta, nakon toga skidamo.
7. Punimo sa malo nadeva i razbijemo po jedno 1-2 jajeta. Posipamo preostalim maslinovim i malo soli i vraćamo korpice ponovo u rernu na kratko, dok jaja ne budu gotova.
8. Gotove korpice serviramo tople. Lako se vade iz gnezda, zato nije potrebno da čekamo da se ohlade.