Zalogaji sa ružicama od dimljenog lososa, pileće pršute i krem sira

14/03/2019
"Zaboravite na salate, parti zalogaji su najaktuelniji hit od predjela "
Priprema25 min.
Ukupno25 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano39
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • dimljeni losos - 1 pakovanje od 200 g
  • pileće suvo meso - 200 g
  • krem sir - 1 pakovanje
  • kisela pavlaka - 4 supene kašike
  • krastavčići - 1 komad
  • mirođija - sveža
  • peršun
  • beli luk - svež
  • hleb - krekeri
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

1. Isecite kriške hleba na pola i pecite ih na gril tiganju nekoliko sekundi. Ostavite ih sa strane da se ohlade.

2. Dok se hlade pomešajte krem sir, kiselu pavlakju i so i mešajte dok se ne pomešaju. Sada po želji možete dodati sitno iseckan mladi beli luk.

3. Isecite file dimljenog lososa ili pilećeg mesa na relativno ravne trakice /nije potrebno da budu potpuno jednake/.

4. Operite mirođiju i izaberite listiće iste veličine. Otkinite ih i osušite ubrusom.

5. Isecite krastava na krugove ili napravite trakice ljuštilicom. Ostavite ih blizu da vam budu pri ruci kada budete sastavljali zalogaje.

6. Poređajte hladne kriške na lep oval/ovale ili tanjir po izboru i namažite smesom od sira i pavlake. Stavite komadić krastavca odozgo i pritisnite da se zalepi za krišku /možete ostaviti pola zalogaja bez krastavca da bi bilo različito/.

7. Težak deo - uzmite traku lososa /piletine i pažljivo počnite da uvijate dok ne dobijete ružicu.

Pažljivo stavite ružicu na komad krastavca /da uštedite vreme ili da koristite isečke lososa možete iseći lososa na male komade i da ih stavite na krastavac/.

8. Kada oblikujete i stavite ružice, ukrasite zelenim začinima.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar