Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Humus»Humus sa majonezom

Humus sa majonezom

Maria GulekovaMaria Gulekova
Pomoćnik kuvara
16226162
Humus sa majonezom
Fotografije: Sevda Andreeva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Probajte naše leblebije sa majonezom, to su najukusnije lelebije koje postoje"

Potrebni sastojci

  • leblebije - 1 i 1/2 šolja
  • susamovo ulje - 1/2 šolje
  • ulje - 1/2 šolje
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • biber
  • limun - 1 komad
  • so
  • majonez - 4 kašike
  • masline
  • peršun - listovi
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo leblebije i natopimo ih u vodi da odstoje celu noć. Nakon toga ih skuvamo i sameljemo u pire.

Stavljamo ih u odgovarajuću posudu i začinjavamo mlevenim belim lukom, solju i biberom.

Lagano dodajemo i ulje i sok od limuna i dobro mešamo. Na kraju dodajemo majonez i opet promešamo.

Ukrašavamo sa maslinama i listovima peršuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: