Bonapeti.rs»Recepti»Grickalice»Grisine»Trakice od testa sa kačkavaljem

Trakice od testa sa kačkavaljem

Milena AleksandrovaMilena Aleksandrova
Inovator
20633836
Trakice od testa sa kačkavaljem
Fotografije: Anonymous
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
24 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
44 min.
Porcije
5
"Ovo nisu štapići ili grisine, nego trakice sa kačkavaljem, i veoma su ukusne"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 400 g
  • maslac - 200 g
  • mast - 200 g
  • so - 1/2 kašičice
  • sok od limuna - 1 kašičica
  • voda - 250 ml, ledena
  • za posipanje
  • maslac - ratopljen, 4 supene kašike
  • kačkavalj - 50 g, izrendan
* merne jedinice

Način pripreme

/undefined U posudi prosejemo brašno i so. U drugoj posudi pomešamo maslac i svinjsku mast i mešamo dok ne dobijemo homogenu smesu. U posudu sa brašnom sipamo 4 supene kašike pomešane masnoće. U njih dodajemo i vodu i limun. Zamesimo glatko homogeno testo. Pravimo loptu od testa i ostavljmo u frižideru 30 minuta.

Vadimo testo i tupim nožem sečemo testo na krst, nož treba da dodirne radnu površinu ali da se testo ne preseče. Treba da dobijemo oblik zvezde sa četiri kraka. Razvučemo vrhove zveze da dobijemo kockaste ivice.

Mekanu smesu od masnoće, koja je ostala od pre, do konsistencije testa sipamo u centar testa. Uvijamo i poklopimo ivice testa preko maslaca.

Razvučemo testo na pravougaonik, pokrivamo krpom i ostavljamo na oko 15 minuta da odstoji. Nakon toga savijamo dve duge strane na pravougaonik u centru, a nakon toga savijamo još jednom da dobijemo kocku. Ostavljamo još 20 minuta da odstoji.

Nakon toga okrećemo testo levo ili desno i ostavljamo još 20 minuta. Kad testo konačno nadođe, razvučemo ga na pravougaonik, debljine oko 0.6 cm i lepo namažemo maslacem. Posipamo polovinom kačkavalja.

Isečemo na trake oko 0.6 cm širine i uvijamo. Posipamo preostalim kačkavaljem, poređamo trake na papir za pečenje, obložen papirom za pečenje i pečemo u ugrejanoj rerni dok ne dobije zlatnu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: