Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Srce, dinstano sa povrćem

Srce, dinstano sa povrćem

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Srce, dinstano sa povrćem
Fotografije: Stoyanka Rusenova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Tako, kad servirate možete sa čistom svešću da kažete gostima da se prirpemili od srca ... i sa srcima"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1 kg
  • šargarepa - 2 komada
  • paprike - 3 - 4 komada, iz tegle
  • paradajz - 1 šolja, iz konzerve
  • praziluk - 2 struka
  • luk - 1 glavica
  • ulje - 1/2 šolje
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operemo srca i stavljamo ih da se kuvaju na tihoj vatri oko 2 sata. Ako imate eksreps lonac, može i u njemu.

Kad bbudu gotova, vadimo ih i sečemo na krugove. Šargarepu dobro operemo i sečemo na krugove. Papriku sečemo na ivice, praziluk takođe na krugove.

Uzimamo drugu posudu u koju stavljamo ulje i luk, pržimo malo. Dodajemo paradajz i papriku iz konzerve.

Ostavljamo da se krčka i nakon toga dodajemo šargarepu i praziluk. Ostavljamo da omekšaju i nakon toga posipamo biberom i solju.

Skidamo sa vatre, stavljamo u pleh i stavljamo u rernu.

Kad jelo bude skoro gotovo dodajemo kuvana srca i ostavljamo da odstoji još neko vreme.

Vadimo i serviramo dok je toplo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: