Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Rižoto»Rižoto sa mariniranim sušenim paradajzom, piletinom i spanaćem

Rižoto sa mariniranim sušenim paradajzom, piletinom i spanaćem

Asya ZaevskaAsya Zaevska
Kuvar
1312866823
Rižoto sa mariniranim sušenim paradajzom, piletinom i spanaćem
Fotografije: Asya Zaevska
1 / 2
16/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Ako iz kuhinje dolazi božanstvena aroma, znači da neko tamo priprema rižoto sa mariniranim sušenim paradajzom, piletinom i spanaćem"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1 i 1/2 šolja
  • pileće meso - 200 g
  • spanać - 300 g
  • sušeni paradajz - 10 komada, mariniran
  • kukuruz - 3 kašike (iz konzerve)
  • pečurke - 100 g
  • beli luk - 2 čena
  • luk - 1 glavica
  • maslinovo ulje - 6 kašika
  • so
  • biber
  • bujon - 1500 ml (pileći ili od povrća)
  • kačkavalj
* merne jedinice

Način pripreme

U dubokom tiganju ili šerpi zagrevamo maslinovo ulje (ja korsitim maslinovo ulje iz mariniranog paradajza, ali nije problem i da nije odatle), nakon čega zapržimo 4-5 minuta u njemu sitno isečen luk, beli luk i pileće meso.

Posle dodajemo usitnjiene pečurke i začinjavamo biberom. Ponovo zapržimo na kratko i dodajemo pirinač.

Promešamo i nastavljamo prženje dok pirinač ne postane staklast. Nakon toga prelivamo sa vrelim bujonom, promešamo i dodajemo opran i na ivice isečen spanać i kukuruz.

Začinjavamo solju i ostavljamo da se krčka na laganoj vatri - dok se ne dobije željena konzistencija (pirinač treba da bude prekuvan). Malo pre nego što je gotovo, dodajemo i na male parčiće isečen mariniran sušeni paradajz.

Pri posluživanju serviramo posuto narendanim kačkavaljem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: