Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća Supa»Pileća supica sa krompirom bez zaprške

Pileća supica sa krompirom bez zaprške

Antoaneta HristovaAntoaneta Hristova
Početnik
231
Pileća supica sa krompirom bez zaprške
Fotografije: Antoaneta Hristova
1 / 4
18/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Lagana za spremanje i veoma ukusna baš kako treba da budu sve pileće supice"

Potrebni sastojci

  • pileći batak - 1 komad
  • pirinač - 1 šolja
  • krompir - 2 - 3 komada
  • šargarepa - 2 komada
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje - za kuvanje
  • pileći bujon - 1 kocka
* merne jedinice

Način pripreme

Uzimamo veći ohlađeni pileći batak, operemo ga i stavljamo ga u šerpu da se kuva oko 20 minuta. Dodajemo i malo soli u vodu, dok se kuva.

Dok se batak kuva na ringli, pripremamo ostale sastojke. Očistimo i operemo pirinač. Oljuštimo 2-3 strednje velika krompira i isečemo ih na male kocke. Ja ih sečem na veličinu kao za musaku. Operemo i narendamo na kurpno rende dve srednje šaragrepe.

Kada je batak skuvan, ostavljamo ga da se prohladi.

U šerpu sipamo malo vode i stavljamo unutra svo povrće da provri sa malo soli.

Odvojimo od kostiju i isečemo meso na parčiće, za to vreme. Dodajemo ga u kipuće povrće i promešamo, dolivajući bujon od skuvanog bataka i ostavljamo na ringli.

Dodajemo biber i maslinovo ulje za kuvanje, kocku pilećeg bujona i ostavljamo da vri dok ne bude gotovo.

Serviramo dok je toplo.

Prijatno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti