Način pripreme
Uzimamo veći ohlađeni pileći batak, operemo ga i stavljamo ga u šerpu da se kuva oko 20 minuta. Dodajemo i malo soli u vodu, dok se kuva.
Dok se batak kuva na ringli, pripremamo ostale sastojke. Očistimo i operemo pirinač. Oljuštimo 2-3 strednje velika krompira i isečemo ih na male kocke. Ja ih sečem na veličinu kao za musaku. Operemo i narendamo na kurpno rende dve srednje šaragrepe.
Kada je batak skuvan, ostavljamo ga da se prohladi.
U šerpu sipamo malo vode i stavljamo unutra svo povrće da provri sa malo soli.
Odvojimo od kostiju i isečemo meso na parčiće, za to vreme. Dodajemo ga u kipuće povrće i promešamo, dolivajući bujon od skuvanog bataka i ostavljamo na ringli.
Dodajemo biber i maslinovo ulje za kuvanje, kocku pilećeg bujona i ostavljamo da vri dok ne bude gotovo.
Serviramo dok je toplo.
Prijatno.