Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća Supa»Zimska pileća supica protiv prehlade

Zimska pileća supica protiv prehlade

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9922954k331
Zimska pileća supica protiv prehlade
Fotografije: Maria Simova
1 / 4
24/01/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Najukusnije i najaromatičnije sredstvo protiv prehlade - jede se tri puta sedmično pre glavnog jela sa malo limuna"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 500 g, sa kostima
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • paprike - 1 komad, pečena, crvena
  • masline - - 6 komada, bez koštica
  • griz fida - 1 šaka
  • biber - po ukusu
  • maslinovo ulje - 1 kašičica
  • soja sos - nekoliko kapljica
  • limun - 1 komad
  • griz fida
  • jaja - 1 komad
  • so - 1 prstohvat
  • pšenični griz - za tvrdo testo
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite pileće meso sa kostima (obavezno sa kostima) u delove, operite i stavite u šerpu sa hladnom, posoljenom vodom. Stavite na vatru i kad provri skidajte penu. Stavite očišćenu glavicu luka, celu šargarepu i nekoliko zrna bibera (preporučujemo više), kuvajte dok meso ne omekša.

Izvadite meso i odvojite od kostiju na male ivice, isecite kuvani luk i šargarepu i sve vratite u bujon. Stavite ponovo na vatru i kad provri dodajte masline i isečenu papriku, ostavite da vri 3-4 minuta.

Posolite ako je potrebno (zato što smo stavili su u pileći bujon i posle slane masline), dodajte maslinovo ulje i šaku griz fide. Nakon tri minuta skinite supu sa vatre i stavite nekoliko kapljica soja sosa.

Servirajte sa kriškama limuna. Čorba je malo ljjuta zato što ima više bibera u njoj, ali to je važno u zimskoj sezoni.

Griz fida: U posudi umutite jaje sa prstohvatom soli i dodajte griz dok ne dobijete dosta tvrdo testo, oblikujte loptu. Izrendajte testo u pleh, krupnije, razvucite ga i ostavite da se suši na vazduhu bar jedan dan.

Hladnu griz fidu čuvajte u kartonskoj ili pamučnoj torbi na suvom i provetrivom mestu, može izdržati nekoliko meseci.

Stavite u supu po jednu šaku 2-3 minuta pre nego što je isključite. Bude veoma ukusna i nema nikakve sličnosti sa fidom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti