Način pripreme
U šerpi pomešamo jaje i šećer, dodajemo mleko, med, sodu i na kraju maslac. Kuvamo uz neprestano mešanje dok ne dobije karemel.
Nakon toga skidamo sa vatre i odmah stavljamo brašno, radimo brzo da se testo ne stegne. Oblikujemo glatko testo, delimo na 7 ili 9 lopte, oko 85 g svaka.
Svaku razvučemo na tanku koru, oko 3 mm i oko 30 cm u prečniku. Pečemo na papiru za pečenje, pre toga izlupamo viljuškom da se ne diže za vreme pečenja.
Po originalnom receptu za jednu tortu je potrebno 5 kora. Od drugog testa možemo napraviti kolače ili nešto drugo. Nakon što ih ispečemo tacnom isečemo po ivicama da bude ravnomerno.
Za krem u posudu stavljamo pavlaku, kiselo mleko i šećer i promešamo nekoliko puta, ne koristimo mikser, da ne postane vodeno.
Na tacnu poređamo prvu koru, posle od krema, nekoliko kašika džema od borovnica, koru itd, završavamo kremom svuda.
Posipamo mlevenim orašastim plodovima. Pokrivamo streč folijom i stavljamo na jednu noć u frižider.