Francuska seoska torta sa korama Medovik

24/07/2019
"Ponekad parče torte je sve što nam treba da bismo se nasmejali - pogledajte kako da sami jednostavno pripremite ovu veličanstvenu tortu "
Priprema45 min.
Ukupno45 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano79
  • Pregledi tokom meseca19
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kore - 1 pakovanje, za medene kore
  • za krem od pavlake
  • pavlaka - 500 g, kisela 20 %
  • šećer - 300 g
  • za krem od kondenzovanog mleka
  • kondenzovano mleko - 360 g
  • maslac - 200 g
  • za posipanje
  • keks - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Pošto su kore za tortu gotove, počinjemo odmah sa pripremom dve vrste krema. Umutimo pavlaku sa šećerom, ne dodajemo sve odjednom, nego kašiku po kašiku. Kondenzovano mleko umutimo sa maslacem, koje treba da bude na sobnoj tempraturi, ali ne skroz rastopljen.

Stavljamo krem za tortu po izboru na dno posude sa ivicama koje se skidaju, odozgo stavljamo prvu koru. To radimo da bi bila meka i sočna.

Ređamo kore sa dve vrste krema, nije važan redosled. Što više krema stavite, sočnija će biti torta. Završavamo slojem krema.

Keks izmrvimo na mrvice u blenderu ili oklagijom. Gotovu francusku seosku tortu posipamo mrvicama odozgo i sa strane po želji. Ostavljamo da odstoji 1-2 sata na sobnoj temperaturi, nakon toga stavljamo na 6-8 sati minimum u frižideru.

Možemo da ukrasimo po želji.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar