Način pripreme
Pošto su kore za tortu gotove, počinjemo odmah sa pripremom dve vrste krema. Umutimo pavlaku sa šećerom, ne dodajemo sve odjednom, nego kašiku po kašiku. Kondenzovano mleko umutimo sa maslacem, koje treba da bude na sobnoj tempraturi, ali ne skroz rastopljen.
Stavljamo krem za tortu po izboru na dno posude sa ivicama koje se skidaju, odozgo stavljamo prvu koru. To radimo da bi bila meka i sočna.
Ređamo kore sa dve vrste krema, nije važan redosled. Što više krema stavite, sočnija će biti torta. Završavamo slojem krema.
Keks izmrvimo na mrvice u blenderu ili oklagijom. Gotovu francusku seosku tortu posipamo mrvicama odozgo i sa strane po želji. Ostavljamo da odstoji 1-2 sata na sobnoj temperaturi, nakon toga stavljamo na 6-8 sati minimum u frižideru.
Možemo da ukrasimo po želji.