Sutlijaš na portugalski način iz moje kuhinje

22/03/2019
"Sutlijaš? Da, božanstveno ukusan sutlijaš sa neodoljivim mirisom citrusa "
Priprema10 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano81
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • hladna voda - 1750 ml /oko 7 čaša/
  • pirinač - 222 g ili 1 šolja
  • cimet - 1 štapić
  • sveže mleko - 250 ml ili 1 šolja
  • kondenzovano mleko - 340 ml ili 1 i 1/4 šolje, nezaslađeno
  • kondenzovano mleko - 580 ml ili 1 i 3/4 šolje, zaslađeno
  • cimet - u prahu
  • kora od limuna - rendana
  • suvo grožđe - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Pirinač i štapić cimeta stavite u šerpu sa debelim dnom i prelijte hladnom vodom. Ostavite na jakoj vatri dok ne provri i nakon toga smanjite temepraturu da se krčka oko 18 maksimum 20 minuta.

Ako je još uvek ostalo vode, ocedite je uz pomoć cediljke. Pirinač ponovo vratite u šerpu i dodajte dve vrste mleka.

Stavite na tihu vatru da vri oko 16-17 minuta, periodično mešajte da se ne zalepi po dnu.

Skinite sa vatre i rasporedite u posudicama. Odozgo pospite rendanom korom od limuna i po želji dodajte suvo grožđe.

Napomena: Šolja - 250 ml

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar