Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pržene tikvice»Pržene tikvice sa sosom od paradajza sa lukom

Pržene tikvice sa sosom od paradajza sa lukom

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Kuvar
20540718
Pržene tikvice sa sosom od paradajza sa lukom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Ovaj put kombinujte tikvice ne sa mlečnim, već sa sjanim sosom od paradajza, da biste našli svoje novo najomiljenije letnje jelo"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 kg
  • ulje - za prženje
  • so
  • Za sos
  • paradajz - 1 kg
  • luk - 1 glavica
  • šećer - 1 kašičica
  • ulje - 4 - 5 kašika
  • so
  • biber - po ukusu
  • beli luk - 1 glavica
  • paršun - vezica
* merne jedinice

Način pripreme

Operite tikvice i isecite ih na kolutove, zapržite ih u zagrejanom ulju. Nakon toga ih posolite. Sipajte ulje u duboki tiganj i zapržite luk dok ne omekša.

Dodajte narendan paradajz, šećer i ostavite sos da se krčka na laganoj vatri dok se ne zgusne.

Začinite solju, biberom, peršunom i belim lukom. Prelijte tikvice sa sosom i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: