Način pripreme
Operemo paradajz i oljuštimo. Stavljamo maslac u šerpu i dinstamo luk, sitno iseckan. Kad postane providan, dodajemo paradajz, krupnije isečen.
Oljuštimo šargarepu i u nju dodajemo, isečenu na krugove. Začinimo solju i bosiljkom. Biber možemo dodati takođe, ostavljamo da se krčka bar 20 minuta. Mešamo dobro s vremena na vreme.
Nakon toga pasiramo dobro paradajz i ostavljamo još 10 minuta da ispari voda. Nije potrebno da bude gusto, pošto će lazanja biti suva i potrebna joj je tečnost.
Dobro je da prethodno skuvamo teleće meso.
U pleh, namazan maslacem stavljamo sos na dno. Ređamo jedan sloj kora. Preko stavljamo isečeno meso i ponovo sos od paradajza.
Tako ređamo kore, meso, sos. Na kraju pokrivamo sosom i pečemo u rerni dok lepo ne upije sos.