Prženi pirinač sa povrćem i mariniranim surimima

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
26/03/2019
"Skoro kao u kineskom restoranu, ali duplo ukusnije - tako mi volimo pirinač "
Priprema25 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno55 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano167
  • Pregledi tokom meseca18
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • grašak - 300 g, zamrznut
  • boranija - 300 g (zamrznuta)
  • šargarepa - 3 komada, srednje veličine
  • paprike - 3 komada, srednje
  • pirinač - 350 g
  • so
  • piment - mleven
  • kineski začini - miks
  • biber - mleven
  • beli biber
  • univerzalni začin - od povrća
  • ulje - 120 ml
  • surimi - 300 g, marinirani
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte 3 supene kašike ulja u vok tiganju. Dodajte očišćenu i isečenu šargarepu. Pržite uz neprestano mešanje. Nakon toga dodajte grašak i boraniju. Kuvajte 5-6 minuta uz neprestano mešanje.

Na kraju dodajte i paprike, očišćene od semenki i isečene na trakice. Pržite još 3-4 minuta, neprestano mešajte smesu od povrća drvenom kašikom. Skinite gotovo povrće sa vatre.

Potopite pirinač na oko 20 minuta u hladnoj vodi. Operite obilno dok se voda ne izbistri.

Ugrejte preostalo ulje u dubokom teflonskom tiganju. Dodajte pirinač. Pržite kratko uz neprestano mešanje.

Dodajte malo mlake vode i nastavite da kuvate, mešajte pirinač. Ponovite to nekoliko puta dok pirinač ne omekša i dok tečnost ne ispari.

Dodajte povrće u gotov pirinač i začinite solju i preostalim začinima /količina začina je po izboru/.

Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu i skinite jelo sa vatre. Servirajte tako što dodate marinirane okeanske surimi štapiće.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar