Pilav sa pačetinom

26/03/2019
"Možda ste ih probali posebno, ali spojeno su božanstvenog ukusa "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano111
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Za pačetinu magre

Očistite pačetinu od žilica. Nakon toga napravite proreze po koži koji se ukrštaju. Začinite meso solju i biberom i stavite u ugrejan suv tiganj, prvo sa strane gde je koža.

Kuvajte oko 8 minuta. Ostavite pačetinu da odstoji malo, a polofinu masti iz tiganja sačuvajte za pilav.

Za pilav

Stavite maslac u ugrejanu posudu i veoma malo ulja. Stavite u njega sitno iseckan luk i beli luk. Začinite žalfijom, majčinom dušicom i solju.

Nakon što se sve izdinsta dodajte pirinač i isečeno suvo voće. Mešajte sve vreme. Na kraju začinite šafranom i dodajte mast od pačetine magre.

Servirajte tako što isečete pačetinu na kriške i servirajte sa pirinčem.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar