Marinirani losos sa klicama

26/03/2019
"Upečatljiv ukus i prefinjen izgled - sve što možete poželeti od jednog lososa "
Priprema40 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano51
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • losos - 400 g, file
  • limun - 2 komada
  • limeta - 2 komada
  • pomorandža - 1 komad
  • mirođija - 1/2 veze
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • morska so - 2 supene kašike, sitno samlevena
  • smeđi šećer - 1 kašičica
  • biber - u zrnu
  • klice - 50 g
  • celer - nekoliko debljih stabala
* merne jedinice

Način pripreme

Filete lososa očistimo od koštica pincetom i sečemo na tanke kriške debljine oko 5 mm, posipamo sitno samlevenom morskom solju i braon šećerom, na kraju stavljamo sitno iseckane grančice mirođije i filete uvijamo u čvrstu foliju.

Paketiće sa fileom stavljamo da odstoji oko 6 sati u frižideru, treba da pritisnemo nečim teškim (drvenom daskom ili punim metalnim konzervama).

Nakon toga pažljivo odvajamo od folije i operemo hladnom vodom.

Osušimo i poređamo na tanjir, prelivamo maslinovim uljem, pomešanim sa sokom od limuna i limete, posipamo ih krupnije samlevenim zrnima bibera i ukrašavamo kilama i isečenim stablima celera (uz pomoć ljuštilice za povrće).

Pomorandžu oljuštimo i očistimo od žilica i semenke i svaku porciju ukrašavamo sa 1-2 kriške.

Serviramo sa dobro ohlađenim pićem.

Prijatno i živeli!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar