Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Marinirana riba»Marinirani losos sa klicama

Marinirani losos sa klicama

ZoriZori
Guru
8932865k
Marinirani losos sa klicama
Fotografije: Zori
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Upečatljiv ukus i prefinjen izgled - sve što možete poželeti od jednog lososa"

Potrebni sastojci

  • losos - 400 g, file
  • limun - 2 komada
  • limeta - 2 komada
  • pomorandža - 1 komad
  • mirođija - 1/2 veze
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • morska so - 2 supene kašike, sitno samlevena
  • smeđi šećer - 1 kašičica
  • biber - u zrnu
  • klice - 50 g
  • celer - nekoliko debljih stabala
* merne jedinice

Način pripreme

Filete lososa očistimo od koštica pincetom i sečemo na tanke kriške debljine oko 5 mm, posipamo sitno samlevenom morskom solju i braon šećerom, na kraju stavljamo sitno iseckane grančice mirođije i filete uvijamo u čvrstu foliju.

Paketiće sa fileom stavljamo da odstoji oko 6 sati u frižideru, treba da pritisnemo nečim teškim (drvenom daskom ili punim metalnim konzervama).

Nakon toga pažljivo odvajamo od folije i operemo hladnom vodom.

Osušimo i poređamo na tanjir, prelivamo maslinovim uljem, pomešanim sa sokom od limuna i limete, posipamo ih krupnije samlevenim zrnima bibera i ukrašavamo kilama i isečenim stablima celera (uz pomoć ljuštilice za povrće).

Pomorandžu oljuštimo i očistimo od žilica i semenke i svaku porciju ukrašavamo sa 1-2 kriške.

Serviramo sa dobro ohlađenim pićem.

Prijatno i živeli!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti