bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Janija»Pileća leđa sa povrćem

Pileća leđa sa povrćem

Pileća leđa sa povrćem
Fotografije: Velichka Kaleva
26/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
"Da li znate koja je najukusnija gozba sa pilećim leđima? Ova naravno"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pileća leđa prelivamo vodom i kuvamo dok se ne stvori pena. Nakon toga odvojimo od kostiju.

Odvojeno meso, zajedno sa lukom, belim lukom i solju pržimo u ulju dok ne dobije zlatnu boju. Dodajemo šargarepu i malo propžimo.

Dodajemo krompir, paprike, grašak, ljutu papriku i drške peršuna. Sipamo malo vode u kojoj su se kuvala leđa (nju koristimo do kraja kuvanja, ako ima potrebe za tečnošću). Dinstamo ispod poklopca.

Pet minuta pre nego što bude gotovo jelo dodajemo alevu papriku, paradajz, majčinu dušicu i čubar i dodajemo malo vode.

Ako je potrebno soli, dodajemo. Kad jelo bude gotovo sipamo uz neprestano mešanje kašu od brašna i vri oko 2 minuta.

Posipamo iseckanim listovima peršuna.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: