Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Pileći želuci sa ljutenicom i dimljenom alevom paprikom

Pileći želuci sa ljutenicom i dimljenom alevom paprikom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Pileći želuci sa ljutenicom i dimljenom alevom paprikom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Kad biste samo znali kakva se čuda mogu pripremiti od pilećih želudaca, još biste sada otrčali da kupite u prodavnici"

Potrebni sastojci

  • pileći želuci - 800 g
  • ljutenica - 1 tegla
  • luk - 1 komad
  • dimljena aleva paprika - 1 kašičica
  • bujon - 1 kockica, pileći
  • biber - prstohvat
  • čubar
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro očistite pileće želuce, operite i isecite veće.

Stavite da se kuvaju sa pilećim bujonom, nakon što se skuvaju ocedite ih od bujona. U duboki tiganj sipajte ulje i sitno iseckan luk.

Dodajte želuce i ljutenicu, ostavite da se krčka, mešajte s vremena na vreme. Ako je potrebno možete dodati malo bujona u kojem su se kuvali želuci.

Kad luk omekša začinite biberom, dimljenom alevom paprikom i solju po ukusu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: