Parfe sa muslijem

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Parfe sa muslijem
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
10
"Savršen parfe je onaj sa muslijem, koji je napravio pravi majstor"

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 400 g
  • pavlaka - 100 ml
  • voćni musli - 100 g
  • limun - 1/2 kašičice
  • šećer - 3 kašičice
  • voće - po izboru
  • želatin - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite pavlaku u vazdušast krem, ali ne preterujte. U nju dodajte mleko, pomešano sa šećerom i korom od limuna.

Dodajte želatin, unapred natopljen u malo hladne vode i posle istopljen na pari ili u mikrotalasnoj rerni.

U odgovarajući silikonski kalup sipajte pola krema. Pospite muslijem i poređajte voćem, ja sam koristila dinju.

Sipajte preostali krem i stavite kalup u frižider na 5-6 sati. Potopite na kratko kalup u vruću vodu i okrenite parfe pažljivo na poslužavnik.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: