Parfe sa malinama

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
321
868
03/05/2019
"Izuzetan letnji desert za sve koji ne mogu da žive bez slatkog"
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano261
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada, odvojena belanca i žumanca
  • šećer - 4 kašike
  • brašno - 3 kašike
  • kakao - 1 kašika
  • pavlaka - 600 g, kisela + 100 ml zaslađena, slatka
  • malina - 300 g, + dodatno za ukras
  • šećer - 4 - 5 kašika
  • želatin - 1 i 1/2 pakovanje
* merne jedinice

Video recept

Način pripreme

Za koru umutite belanca sa šećerom u tvrd sneg, dodajte žumanca uz neprestano mućenje, na kraju dodajte kašiku po kašiku brašna, kakaa i dodatno umutite. Po želji možete da napravite belu koru, dodajući 4 kašike brašna bez kakaa.

Sipajte smesu u kalup prečnika oko 26 cm, pre toga postavljen papirom za pečenje, ispecite koru u zagrejanoj rerni na 180 stpeni. Gotova kora se ostavlja da se ohladi.

Za parfe pasirajte očišćene maline sa šećerom i dodajte kiselu pavlaku. Dobro umutite, a odvojeno umutite slatku pavlaku i promešajte je lagano i špažljivo u smesu sa malinama.

Želatin se sprema na standardan nančin - natopi se prema uputstvu u hladnoj vodi, rastapa se ali ne da provri i dodaje se u parfe.

Stavite koru u kalup sa pokretnim zidovima. Odozgo sipajte parfe od maline i stavite u frižider na 4-5 sati da se stegne. Nakon toga se odozgo gusto ukrašava sa malinama.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar