Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Mini pice»Mini pice bele rade

Mini pice bele rade

Daniela RusevaDaniela Ruseva
Kuvar
22453950
Mini pice bele rade
Fotografije: Daniela Ruseva
3 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
16
"U srcr i na tanjiru će se uvek naći mesta za ove mini pice bele rade"

Potrebni sastojci

  • brašno - 3.5 šolje
  • voda - 1 šolja, mlaka
  • jaja - 1 celo + 1 belance
  • ulje - 1 supena kašika
  • sirće - 1 supena kašika
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • žumanca - 1 komad, za premazivanje
  • brašno - još malo za oblikovanje
  • za ukrašavanje
  • šunka - 200 g
  • paradajz - 1 komad
  • paprike - 1 komad
  • krem sir - 125 g
  • kačkavalj - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

Čaša koju koristim je od 220 ml.

Prosejemo brašno i u udubljenje sipamo sve sastojke i zamesimo meko testo. Podelimo testo na 16 delova. Od njih oblikukemo loptu, veličine jajeta. Stavljamo na brašnom posutu radnu površinu, pokrijemo krpom i ostavjamo da odstoji pola sata.

Stavljamo sve lopte na papir za pečenje, namazan sa malo maslaca, obložen papriom za pečenje. Na papiru oblikujemo kao cvet svaku loptu. Radimo uz pomoć brašna. Posipamo sa malo brašna loptu i pritisnemo kao pogačicu.

Odozgo stavljamo čašu sa postoljem. Isečemo testo po periferiji oko postolja, oštricim noža napravimo 12 proreza. Sve listiće pritisnemo prstom. Dobijene listiće učvrstimo po dva i tako dobijamo 6 listića za cvet.

Izvadimo čašu, a u sredinu svakog cveta stavljamo po jednu kašiku šunke, isečene na kockice, odozgo po jedan krug bibera, po dve velike i tanke kriške paradajza i po krišku krem sira. Na kraju posipamo rendanim kačakavaljem.

Namažemo listiće umućenim žumancem. Pripremljnene mini pice oblikujemo u kao cvet, pečemo na 200 stepeni u ugrejanoj rerni dok ne porumene.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: