Vegan čokoladni krem - sladoled od akvafabe

28/03/2019
"Ukusan i zdrav desert sa kojim ćete prijatno iznenaditi sve "
Priprema15 min.
Ukupno15 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano92
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • akvafaba - voda od kuvane leblebije, od 1 konzerve
  • smeđi šećer - 2 - 3 supene kašike
  • kakao - 30 g, prirodan ili od rogača
  • kokosovo mleko - 2 supene kašike
  • esencije - po želji
  • suvo grožđe
  • orašasti plodovi - da dodatak
* merne jedinice

Način pripreme

U dubokoj posudi umutite mikserom vodu od leblebija na glatku penu, da bude konsistencije umućenog belanca, tako da kad se nagne posuda da smesa ne pada. Oduzeće oko 15 minuta i dosta strpljenja.

Rastopite kokosov maslac i pomešajte sa kakao. Dodajte šećer i esenciju u umućenu akvafabu, mešajte pažljivo kašikom.

Važan trenutak je da sipate po 2-3 supene kašike od bele smese u smesu sa kakaom, a ne obrnuto. Dodajte od bele mekane smese, promešajte pažljivo i tako smenjujte dok ne dobijete glatku i homogenu konsistenciju.

Sipajte smesu u čaše i dodajte suvo grožđe po želji. Jedan deo možete zamrznuti, a drugi da stavite u frižider.

Sladoled izvadite nekoliko minuta pre nego što servirate da odstoji i da se lakše uzima.

Ako vam nije dovoljno slatko, povećajte količinu zaslađivača.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar