Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Kaša»Kineska kaša od pirinča (congee)

Kineska kaša od pirinča (congee)

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
4481501k207
Kineska kaša od pirinča (congee)
Fotografije: Raya Andonova
1 / 2
28/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Nije samo pirinač na kineski način, već kaša od pirinča, koja je bar trostruko ukusnija"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1 1/2 šolja
  • šitaki pečurke - 200 g
  • spanać - 200 g
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 5 čenova
  • mladi luk - 1 - 2 struka
  • soja sos - 3 kašike
  • ulje
  • đumbir - u prahu
  • biber
  • korijander - mleveni
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Luk i beli luk se iseku na sitno. Pečurkama se odstrane panjevi i glavni deo se seče na tanke lente.

U zagrejanom ulju se zaprže luk, beli luk i pečurke. Nakon toga se dodaje opran pirinač da se zaprži.

Sipa se soja sos, dodaju se đumbir i biber, meša se dobro i naliva se voda. Pojača se dok ne provri, a nakon toga se smanjuje samo da se krčka.

Za to vreme se opere spanać i iseče se.

Oko deset minuta pre nego što je pirinač gotov dodaje se spanać i još vode, ako je neophodno. Tada se dodaje korijander i so po ukusu.

Seče se mladi luk i kada je sve gotovo jelo se sklanja sa ringle i dodaje se i luk.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: