Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Panakota»Panakota sa medom i jagodama

Panakota sa medom i jagodama

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3672k232
Panakota sa medom i jagodama
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
30/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Znamo magične čini, koje su u stanju da stave tačku na svaku dijetu - panakota sa medom i jagodama"

Potrebni sastojci

  • pavlaka - 400 ml
  • sveže mleko - 100 ml
  • med - 150 g
  • želatin - 1 komad
  • jagode - 300 g
  • za korpice
  • čokolada - 100 - 150 g
  • za glazuru
  • čokolada - 80 g
  • maslac - 20 g
  • pavlaka - 80 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite jagode na parčiće. Stavite ih u šerpu zajedno sa 2 kašike meda i izdinstajte ih dok ne omekšaju. Istopite čokladu i pomoću četke namažite kalupe. Ostavite u frižider da se stegne.

U šerpi pomešajte mleko, pavlaku i med. Zagrejte ih na ringli (ne treba da provri). U smesu dodajte dinstane jagode i želatin (unapred natopljen u malo hladne vode). Mešajte pažljivo tek toliko da se rastopi želatin.

Ostavite smesu da se potpuno ohladi. Rasporedite u kalupe sa čokladom i ostavite u frižider da se stegne. Nakon toga pažljivo oslobodite korpice od kalupa.

Pomešajte pavlaku, maslac i čokoladu. Istopite ih na vodenoj pari i dobijenom glazurom prelijte korpice. Ukrasite po vašoj želji. Broj zavisi do veličine kalupa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: