bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Faširane šnicle»Šnicle od domaćeg pileta sa garnirugnom

Šnicle od domaćeg pileta sa garnirugnom

MarianaMariana
Početnik
248152k14
Šnicle od domaćeg pileta sa garnirugnom
Fotografije: Mariana
03/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
3
"Zaboravite na pileće zalogaje - ko razume, sprema jedinstvene šnicle od pilećeg mesa i uopšte se ne hvali njima, da mu ih ne pojedu"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - belo meso domaćeg pileta
  • so
  • jaja - 2 komada
  • ulje - za prženje
  • krompir - 5 komada
  • pirinač - 1 šolja
  • bujon - 4 šolje
  • biber
  • prezle - od starog hleba
  • luk - 1/2 glavice
* merne jedinice

Način pripreme

Odvajamo belo meso od domaćeg pileta. Pretvaramo ga u tanke filete, solimo blago i posipamo biberom. Svaki filet valjamo i prezle (blago ispečen i mleven stari hleb, u ovom slučaju). Mutimo dva jaja u posudi. Uvaljamo posle filete i u njima. Pržimo sa obe strane u vrućem ulju. Stavljamo ih na kuhinjski ubrus.

Ljuštimo krompir i sečemo kao štapiće. Pržimo ih u vrućem ulju. Već gotove solimo i blago mešamo.

Sečemo na sitno pola glavice luka i zapržimo u 2 kašike ulja, dodajemo opran pirinač, promešamo. Kad postane prozračan, dodajemo proceđen bujon od skuvanog pileta. Začinjavamo solju i biberom. Skuvamo pirinač na tihoj vatri.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: