Način pripreme
Sečemo pileće filete kroz sredinu pazeći da ih ne presečemo na kraju kako bismo oblikovali pileće šnicle.
Pomešamo sve začine i so i ovim miksom posipamo piletinu.
Stavimo komad papira za pečenje u korpicu uređaja i premazujemo malim maslacem.
Stavljamo unutra pileće filete - jedan na drugi, tako što između njih stavljamo po komadić maslaca. Gornju šniclu takođe mažemo maslacem.
Kuvamo na temperaturi predviđenoj za piletinu otprilike 25 minuta, tako što 1-2 puta smenjujemo mesta šnicli kako bi se dobro ispekle.
Pripremamo krompir takođe u air fryer-u, pri čemu dodajemo ulje.
Grašak sipamo na papir u korpicu uređaja, dodajemo maslac i so i zagrejemo na nižoj temperaturi na 1-2 minute.
Serviramo krhke pileće šnicle sa garnirungom u air fryer-u u dva tanjira sa garnirungom od graška i krompira.