Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Šnicle»Pohovane teleće šnicle sa garnirungom od krompira

Pohovane teleće šnicle sa garnirungom od krompira

ZoriZori
Guru
8932865k
Pohovane teleće šnicle sa garnirungom od krompira1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
6
"Sa ovim krhkim šniclama imamo više nego duhovnu vezu - smatramo da je to naša srodna hrana, da li se tako kaže"

Potrebni sastojci

  • teleće šnicle - 6 komada
  • jaja - 2 komada
  • prezle - 1 šolja
  • ulje - 1 šolja
  • so
  • biber
  • krompir - 1 kg
  • mirođija - 1 vezica
  • limun - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Šnicle se istucaju i začine solju i biberom. Jaja sa umute u širokoj posudi.

Šnicle se potapaju prvo u umućena jaja, a nakon toga se uvaljaju u prazle i prže se u zagrejanom ulju dok ne postanu zlatasto-braon.

Krompir oljuštite, isecite na krupne parčiće i izdinstajte ih na pari u odgovrajućoj posudi.

Pohovane šnicle se serviraju sa kriškom limuna i garnirungom od krompira dinstanog na pari, obilno posutog mirođijom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: