Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Janija»Janija od domaćeg pileta sa paprikama i lukom

Janija od domaćeg pileta sa paprikama i lukom

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
486942k
Janija od domaćeg pileta sa paprikama i lukom
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
8
"Sjajna domaća janija, koja podseća na stara vremena"

Potrebni sastojci

  • domaće pile - 1 komad
  • crvene paprike - 2 komada
  • zelene paprike - 2 komada
  • luk - 5 - 6 malih glavica
  • sušene šargarepe - 1 kašika
  • sušeni luk - 1 kašika
  • nana - 1/2 kašike, sušena
  • aleva paprika - 1 kašika
  • peršun - 1/2 vezice
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pile se opere veoma dobro i iseče se na parčiće.

Preliva se hladnom vodom i stavlja se da vri, pri čemu se postepeno sklanja pena.

Kada prestane da se peni stavlja se sušeno povrće.

Luk se očisti i iseče na krugove.

Nakon što je sušeno povrće omekšalo, stavlja se luk.

Domaća janija se kuva 10 minuta i stavljaju se paprike isečene na sitno, aleva paprika, ulje i so. Kuva se 20 minuta na umerenoj vatri.

Nakon što je pileća janija gotova, stavlja se sitno isečen peršun, jelo se poklapa poklopcem i isključuje se ringla, a šerpa sa janijom od domaćeg pileta sa paprikama i lukom ostaje na ringli.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: