Način pripreme
Jagnjeći komplet, u kojem su jagnjeća bela i crna džigerica i srce kuvamo dok ne bude gotovo.
Ovaj proces traje oko 1 sat, nakon toga sačuvamo bujon. Procedimo i koristimo ga u jelu.
Kuvamo iznutrice dok ne omekšaju i ostavljamo da se malo ohlade. Isečemo na kockice.
Operemo mladi luk, isečemo samo beli deo stabla.
Isečemo ih sitno i sotiramo u biljnoj masti. Pirinač, prethodno opran potopimo na oko 1 sat u mlaku vodu. Ocedimo od ode i dodajemo u luk. Pržimo dok ne postane providan.
Dodajemo jagnjeće iznutrice, alevu papriku, pečurke oceđene od marinade i 1 ½ šolje bujona. Začinimo solju, bibeorm i nanom.
Sipamo sastojke u odgovarajući pleh i dodajemo preostalu količinu bujona.
Pečemo u jakoj rerni oko 50 minuta dok pirinač ne upije tečnost.
Za preliv pomešamo umućeno sveže mleko, jaja i brašno. Vraćamo jelo u rernu na još 15 minuta, pečemo dok ne bude gotovo. Serviramo jelo toplo sa prilogom od mlečne salate i ljute paprike.