Zamrznuto kiselo mleko sa sosom od trešanja

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73913
07/04/2019
"Jedinstveni desert koji može da napravi čak i potpuni novajlija u kuhinji "
Priprema5 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno25 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano62
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • ceđeno kiselo mleko - 500 g
  • vanila - 1 komad
  • za sos
  • trešnje - 500 g
  • sok od limuna - 1 kašika
  • sirup od trešanja - 2 kašike (može da se zameni šećerom, slatkom ili zaslađivačem - pogodnim za dijabetičare)
  • liker od višnje - 2 kašike
  • skrob - 1 kašičica, pšenično
  • voda - 1 - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Kiselo mleko pomešamo sa vanilom. Stavljamo ga u mašinu za sladoled i zamrzavamo ga. Mešamo ga 20-30 minuta.

Trešnje očistimo od koštica i stavljamo ih u šerpu.

Dodajemo ih sirup od višanja i sok od limuna i stavljamo da provri.

Skrob rastvaramo u malo hladne vode ii dodajemo u trešnje kao i liker.

Ostavljamo da provri još jednom i onda sklanjamo.

Serviramo kiselo mleko preliveno sosom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar