Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sladoled»Jogurt sladoled»Zamrznuto kiselo mleko sa sosom od trešanja

Zamrznuto kiselo mleko sa sosom od trešanja

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Zamrznuto kiselo mleko sa sosom od trešanja
Fotografije: Stoyanka Rusenova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
2
"Jedinstveni desert koji može da napravi čak i potpuni novajlija u kuhinji"

Potrebni sastojci

  • ceđeno kiselo mleko - 500 g
  • vanila - 1 komad
  • za sos
  • trešnje - 500 g
  • sok od limuna - 1 kašika
  • sirup od trešanja - 2 kašike (može da se zameni šećerom, slatkom ili zaslađivačem - pogodnim za dijabetičare)
  • liker od višnje - 2 kašike
  • skrob - 1 kašičica, pšenično
  • voda - 1 - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Kiselo mleko pomešamo sa vanilom. Stavljamo ga u mašinu za sladoled i zamrzavamo ga. Mešamo ga 20-30 minuta.

Trešnje očistimo od koštica i stavljamo ih u šerpu.

Dodajemo ih sirup od višanja i sok od limuna i stavljamo da provri.

Skrob rastvaramo u malo hladne vode ii dodajemo u trešnje kao i liker.

Ostavljamo da provri još jednom i onda sklanjamo.

Serviramo kiselo mleko preliveno sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: