Prženice sa jabukom i cimetom

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
09/04/2019
"Baš ovakve prženice niste probali dosad, a to je propust koji se odmah mora popraviti "
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano106
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • hleb - 1 komad, stariji
  • jabuke - 2 komada
  • jaja - 5 komada
  • cimet - 1/2 kašičice
  • prašak za pecivo - 1/2 kašičice
  • šećer - 1 kašičica
  • brašno - 2 kašike
  • maslac - 1 kašika
  • so - 1 prstohvat
  • med
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Hleb ne treba da bude svež, već od 2-3 dana. Njega, pomoću prstena kakve imate, isecite sredinu.

Jabuke operite i uklonite unutrašnjost. Posipajte ih šećerom, pa rasporedite maslac po njima, uvijte ih u foliju i onda stavite u rernu da s epeku, dok ne omekšaju.

Kada s eohlade, ispasirajte ih, a zatim im dodajte prašak za pecivo i cimet, koje ste pomešali sa brašnom , solju i jajima.

Smesa treba da bude ređa od boze.

Ubacite figurice od hleba u zagrejano ulje i pržite.

Izvadite ih na ubrus, da upije suvišnu masnoću.

Poslužite sa medom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar