Način pripreme
Skuvajte sirup od vode, šećer, sok i koru od pomorandže i limun. Ostavite da se ohladi.
Umutite jaja sa šećerom mikserom, dodajte brašno i prašak za pecivo, na kraju vanilu, koru od pomorandže i mlevene bademe. Umutite u smesu za kolač.
U podmazanu okruglu tepsiju (30 cm) se ređa 6 kora tako što se kraje podvijaju ka unutra i posipaju se mlazom ulja i tako se naizmenično ređaju i druge. Na šestu koru se sipa smesa za kolač i naizmenično se slaže još 6 kora na isti način.
Nazubljenim nožem se seku komadi, po razrezima se zaliva sa malo ulja.
Slatka pita se peče u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne postane zlatasta, kod mene 25-30 minuta. Vadi se i kutlačom se odozgo zaliva sirupom.
Pokriva se krpom ili kuhinjskim papirom i ostavlja se do ujutru.
Posipa se izrendanim bademima i servira se.
Slatka pita sa nadevom i bademima je gotova.