Način pripreme
Fantastična letnja torta za ove vrućine i čak je ne morate peći. Evo kako da je pripremite.
Potopite želatin u 30 ml vode, promešajte ga i ostavite da se istopi.
Oljuštite breskve i naseckajte ih na kockice srednje veličine.
Keks sameljite u čoperu, dodajte mu istopljeni maslac i promešajte.
Dodajte i nekoliko komada integralnog keksa da dobijete ukupnu količinu od 200 g.
U vatrostalnu posudu ili posudu kakvu imate, dimenzija 24x24 cm formirajte koru od smese keksa i maslaca, pritisnite je dobro dnom čaše i ostavite je u frižideru.
Lagano ugrejte sok od pomorandže, dodajte mu želatin i promešajte da se rastvori. Skinite sa vatre i dodajte kockice breskve.
Ovu smesu sipajte preko kore od keksa i ostavite sve u frižideru da se stegne na najmanje 3-4 sata.
Za krem od vanile, super lako i brzo sipajte hladno mleko i tečnu pavlaku u posudu. Dodajte krem od vanile iz kesice (bez kuvanja) i mikserom umutite oko 3 minuta, dok se smesa ne zgusne.
Završite tortu sa breskvama, tako što je premažete kremom i ukrasite je rendanom čokoladom, srebrnim kuglicama i režnjevima breskve.
Ostavite u toku noći u frižideru. Možete iseći nožem i servirati, ali biće lakše ditektno iz posude kašikom.
Sjajna letnja torta sa breskvama - laka, sveža, i najvažnije - bez pečenja!
Prijatno!