Način pripreme
U posudi umutimo jaja sa šećerom, mutimo mikserom dok ne pobeli. Dodajemo ulje, sveže mleko i brašno od spelte, heljde i belo brašno, prosejano sa praškom za pecivo. Mutimo kašikom dok ne dobijemo smesu za kolač i podelimo na dve gomilice.
U čašu sa 2-3 supene kašike vode i malo testa iz jedne posude promešamo kakao, sipamo u jednu posudi i promešamo dok ne dobijemo homogenu smesu.
U pleh prečnika 24 cm namazan uljem i posut brašnom ili na papir za pečenje sipamo u sredinu belu smesu 2 supene kašike. U sredinu bele smese sipamo 2 supene kašike smese sa kakaom i tako dok ne potrošimo smese.
Pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni, proveravamo čačkalicom za zube. Vadimo i ostavljamo da se malo ohladi i sečemo na dva dela reckastim nožem.
U posudi umutimo tečnu pavlaku, kiselu pavlaku, kiselo mleko i med. Želatin pomešamo sa 30 ml vode i ostavljamo da nabubri, posle rastvaramo 10-12 sekundi u mikrotalasnoj i kad se malo ohladi pomešamo sa kremom.
Oljuštenu breskvu sečemo na kockcie i pomešamo sa kremom.
Na tanjir stavljamo jednu koru, obilno namažemo kremom od pavlake, odvajamo mali deo bez voća za premazivanje odozgo. Preko krema rasporedimo sveže maline i pokrivamo sa malo krema.
Poklopimo drugom polovinom kore, odozgo namažemo kremom i ostavljamo 2-3 sata da se stegne u frižideru.
Vadimo letnju tortu, ukrašavamo svežim malinama, listovima mente i čokoladnim lopticama.
Po ivicama posipamo kakao keks. Toliko je sveža i lagana ova letnja torta Zebra, da ćete je celo leto jesti sa uživanjem.
Neka vam je ukusno!