Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Letnja torta zebra sa voćem

Letnja torta zebra sa voćem

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k4989k432
Letnja torta zebra sa voćem
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 6
15/11/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Možda je torta, ali je lagana - tešimo vas, ako čuvate liniju i uzdržavate se od deserata - ovoj nećete moći da odolite"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • šećer - 150 g
  • ulje - 100 ml
  • sveže mleko - 150 ml
  • brašno - 200 g, belo
  • brašno od spelte - 150 g
  • brašno od heljde - 3 supene kašike
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • kakao - 2 supene kašike
  • krem
  • slatka pavlaka - 200 g
  • kisela pavlaka - 150 g
  • kiselo mleko - 150 g
  • med - 2 - 3 supene kašike
  • želatin - 1 paket
  • breskve - 1 komad
  • maline - 1 šolja za kafu
  • ukras
  • čokoladne loptice
  • menta - listovi
  • keks - 3 komada, sa kakaom
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi umutimo jaja sa šećerom, mutimo mikserom dok ne pobeli. Dodajemo ulje, sveže mleko i brašno od spelte, heljde i belo brašno, prosejano sa praškom za pecivo. Mutimo kašikom dok ne dobijemo smesu za kolač i podelimo na dve gomilice.

U čašu sa 2-3 supene kašike vode i malo testa iz jedne posude promešamo kakao, sipamo u jednu posudi i promešamo dok ne dobijemo homogenu smesu.

U pleh prečnika 24 cm namazan uljem i posut brašnom ili na papir za pečenje sipamo u sredinu belu smesu 2 supene kašike. U sredinu bele smese sipamo 2 supene kašike smese sa kakaom i tako dok ne potrošimo smese.

Pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni, proveravamo čačkalicom za zube. Vadimo i ostavljamo da se malo ohladi i sečemo na dva dela reckastim nožem.

U posudi umutimo tečnu pavlaku, kiselu pavlaku, kiselo mleko i med. Želatin pomešamo sa 30 ml vode i ostavljamo da nabubri, posle rastvaramo 10-12 sekundi u mikrotalasnoj i kad se malo ohladi pomešamo sa kremom.

Oljuštenu breskvu sečemo na kockcie i pomešamo sa kremom.

Na tanjir stavljamo jednu koru, obilno namažemo kremom od pavlake, odvajamo mali deo bez voća za premazivanje odozgo. Preko krema rasporedimo sveže maline i pokrivamo sa malo krema.

Poklopimo drugom polovinom kore, odozgo namažemo kremom i ostavljamo 2-3 sata da se stegne u frižideru.

Vadimo letnju tortu, ukrašavamo svežim malinama, listovima mente i čokoladnim lopticama.

Po ivicama posipamo kakao keks. Toliko je sveža i lagana ova letnja torta Zebra, da ćete je celo leto jesti sa uživanjem.

Neka vam je ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: