Način pripreme
U posudi pomešamo mlako sveže mleko sa smeđim šećerom i viskijem. Viljuškom se meša da se šećer rastopi.
U kaseroli ugrevamo pavlaku, ne treba da provri, dodaje se eurokrem i mešamo da se sastojci pomešaju. Ostavljamo da se ohladi.
U posebnoj posudi pomešamo maskarpone sir sa izmrvljenom tahan alvom, viljuškom se dobro meša. Pomešamo tahini smesu sa maskarponeom i mikserom se muti na mekan krem.
U kalup za kuglo stavljamo providnu foliju i ređamo jedan red keksa, na sekundu potopljeni u sveže mleko.
Odozgo se pokriva delom krema i tako se prave 4-5 redova, dok se sastojci ne potoše. Krajevi se sakupljaju odozgo i ostavljamo u frižideru da se stegne.
Vadimo i sa svih strana posipamo izrendanim orasima i kakaom. Serviramo desert hladan sa šoljom kafe. Letnji užitak bez pečenja i veoma prijatan ukus!