Letnja torta sa alvom

24/08/2017
"Nismo pretpostavljali da je ovoliko ukusna... Stvarno!"
Priprema40 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano565
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • keks - 220 g Petit Beurre
  • tahan alva - 120 g
  • slatka pavlaka - 100 ml
  • eurokrem - 3 supene kašike
  • maskarpone - 250 g
  • sveže mleko - 1 šolja
  • smeđi šećer - 3 supene kašike
  • viski - 1 supena kašika
  • orasi - izrendan (za posipanje)
  • kakao - dr. Oetker (za posipanje)
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešamo mlako sveže mleko sa smeđim šećerom i viskijem. Viljuškom se meša da se šećer rastopi.

U kaseroli ugrevamo pavlaku, ne treba da provri, dodaje se eurokrem i mešamo da se sastojci pomešaju. Ostavljamo da se ohladi.

U posebnoj posudi pomešamo maskarpone sir sa izmrvljenom tahan alvom, viljuškom se dobro meša. Pomešamo tahini smesu sa maskarponeom i mikserom se muti na mekan krem.

U kalup za kuglo stavljamo providnu foliju i ređamo jedan red keksa, na sekundu potopljeni u sveže mleko.

Odozgo se pokriva delom krema i tako se prave 4-5 redova, dok se sastojci ne potoše. Krajevi se sakupljaju odozgo i ostavljamo u frižideru da se stegne.

Vadimo i sa svih strana posipamo izrendanim orasima i kakaom. Serviramo desert hladan sa šoljom kafe. Letnji užitak bez pečenja i veoma prijatan ukus!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar